Novi master program na FPN - Političke institucije, javna administracija i javni sektor

Nova ekonomija

Od ove jeseni na Fakultetu političkih nauka (FPN) po prvi put kreće master program "Političke institucije, javna administracija i javni sektor". Poziv za konkurs je upravo raspisan i može se pogledati ovde.

"FPN prepoznaje prazan prostor u visoko obrazovnom sistemu u kome ne postoje odgovarajući programi za školovanje dve vrste obrazovnih profila - državnih službenika za javnu administraciju i javnom sektoru, te istraživača-analitičara za javne politike i javnu administraciju", dodaje se u pratećem saopštenju. 

Program naglasak stavlja na analitička znanja koja će biti korisna kako onima koji karijeru nastavljaju u javnoj, gradskoj, opštinskoj administraciji, tako i onima koji bi hteli da rade u političkim strankama, istraživačkim institutima, think-tenkovima ili nevladinim organizacijama koje se bave javnim politikama. 

Pošto državna pitanja podrazumevaju javni interes, program poseban naglasak stavlja na demokratsku participaciju i etiku javne administracije.

Neki od kurseva koji se izučavaju na ovom programu su Uvod u javnu administraciju, Istraživačke metode za javnu administraciju, Ekonomija javnog sektora, Analiza budžeta, Administrativno ponašanje, Kontrolna tela, Bihevioralna ekonomija za javnu administraciju itd.

 Program kreće u oktobru 2022. godine.


Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

pošaljite komentar

Nema komentara

Prijavite se za njuzleter Nove ekonomije.

Ova stranica je zaštićena sa reCAPTCHA i primenjuju se Google Politika privatnosti i Uslovi korišćenja usluge

Nema pravih poslovnih i životnih odluka bez dobrih informacija.
Vaša email adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.