FOTO: Nova ekonomija

Novi postupak za nepredviđene radove na Trgu Republike

FOTO: Nova ekonomija

Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda objavila je da pokreće pregovarački postupak sa kompanijom Štrabag za izvođenje dodatnih, nepredviđenih radova na Trgu Republike.

Ovaj postupak pokrenut je kao posebna javna nabavka i nije deo originalnog tendera za sređivanje glavnog gradskog trga.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je 3. januara da je Štrabag izveo radove za nešto manje od 740 miliona dinara, ali da će grad pregovarati oko troškova za „sanaciju i restauraciju kandelabra oko spomenika knezu Mihailu Obrenoviću" u vrednosti od 4,5 miliona dinara.

„Poziv na direktno ugovoranje biće objavljen narednih dana, ali vrednost tih radova već je uračunata u troškove. I ove dodatne radove uračunali smo u troškove, odnosno u ’viškove radova’", rekao je Vesić za Studio B.

On je ponovio da je izvođač radova platio iz svog džepa preslaganje kocki na kolovozu oko Trga Republike.

Pregovarački postupak će se voditi sa konzorcijumom koji čini više kompanija čiji je krajnji vlasnik Štrabag, zajedno sa podizvođačem, kompanijom Invest gradnja.

Originalni ugovor sa ovim firmama za radove na Trgu Republike bio je vredan 768,2 miliona dinara, ali je ova cena uvećana izmenama ugovora od 3. septembra na 802 miliona dinara.

Zamenik gradonačelnika Vesić izjavio je, međutim, da je kompanija izvela radove za ukupno 744,4 miliona, kad se uračunaju i radovi oko spomenika knezu Mihailu.

Ugovor za radove na Trgu Republike produžen je 23. oktobra prošle godine na 23. januar, iako su radovi završeni, a u objašnjenju Direkcija je navela proceduralne razloge.

PROČITAJTE JOŠ:

Dodatnih 34 miliona za uređenje Trga Republike

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Komentari (2)

  • Adela

    Dodatne i nepredviđene radove treba da plati onaj ko ih nije predvideo a ne gradjani i stanovnici Bgd. tj. Srbije. - Podrazumeva se i vraćanje trga u prvobitno stanje, za iste novce, od istog idejnog tvorca prazne, besmislene površine... ( tokom leta, očekujemo veliki bazen na naduvavanje, sa vodom umesto klizališta) !!!

  • aleks

    besmisleno prekopanje Trga i maltretiranje Beogradjana kao veoma zgodna prilika da se trose budzetske pare