Novi Sad: Preko 11 miliona za čišćenje trotoara od žvakaćih guma

Foto: Pixabay

Gradska uprava za komunalne poslove u Novom Sadu raspisala je tender na kome traži preduzeće koja bi trebalo da ukloni žvakaće gume i drugu nečistoću sa javnih trotoara. Kako piše u planu javnih nabavki te gradske uprave reč je o ulicama u centru grada, a procenjena vrednost posla je 11,3 miliona dinara.

Javnom nabavkom obuhvaćeno je čišćenje i pranje oko 82.125 kvadrata popločanih behatonom (presovanim pločama), kao i 12.000 kvadrata asfaltnih površina, ali i onih obloženih mermerom i granitom.

Kako se precizira u tenderskoj dokumentaciji, uklanjanje nečistoća sa behatona planirano je u Dunavskoj ulici, Zmaj Jovinoj, Katoličkoj porti, Mite Ružića, na Keju, te pešačkih delova ulica Laze Telečkog, Miletićeve Njegoševe, kao i ulice Modene, Bulevara Mihajla Pupina (ispred bioskopa Arena), Trga Republike i drugih.

Čišćenje mermenih i granitnih pločnika i asfaltnih površina predviđeno je na Pozorišnom trgu, Trgu slobode, delu ulica Modene, Kralja Aleksandra i drugim. 

NOVI SAD DOMAĆIN PRVE KONFERENCIJE O PLATFORMSKOJ EKONOMIJI

Nakon dobijanja radnog naloga, ekipe odabranog preduzeća izlaziće na teren, ali će pre čišćenja morati da dokumentuju, fotografišu, zatečeno stanje, kao i da prikažu kako to sve izgleda nakon završenog posla.

Preduzeća kojima Uprava poveri posao za pranje i čišćenje, ne mogu da koriste abrazivne metode poput peskarenja, suvog leda i slično, niti hemikalije. 

Osim toga, moraju da vode računa i da prilikom sređivanja javnih prostora ne oštete popločane površine.

Ponude za tender Gradske uprave za komunalne poslove podnose se do 3. marta.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

pošaljite komentar

Nema komentara