FOTO: mojnovisad.rs

Novi Sad: Više od 70 nastavnika i saradnika Filozofskog fakulteta podržalo proteste

FOTO: mojnovisad.rs
Više od 70 nastavnika i saradnika Filozofskog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu podržali su gradjanske proteste u Srbiji.

U saopštenju su naveli da smatraju moralnom dužnošću da javno ukažu na urušavanje institucija, demokratskih vrednosti, kulture dijaloga i slobode medija, kao i na ugrožavanje političkih, ekonomskih i kulturnih sloboda.

"Polazeći od humanističkih principa na kojima se temelji naša profesija i koje nastojimo da prenesemo studentima, ne možemo da zažmurimo pred sistemom koji obezvredjuje obrazovanje, dovodi prosvetne radnike u poražavajući položaj, ne sankcioniše plagijate i kupljene diplome i ugrožava autonomiju univerziteta. Na ovaj način se šalje poruka mladima da ova zemlja ne može da im pruži budućnost koju s pravom žele", navodi se u saopštenju za javnost.


Dodaje se da svojim javnim istupanjem ne daju podršku nijednoj političkoj stranci, koaliciji ili pojedincu, već žele da ohrabre gradjane i gradjanke da svoje nezadovoljstvo postojećim stanjem u zemlji slobodno iskažu u mirnim gradjanskim protestima.

U Novom Sadu danas će se održati drugi protest "Jedan od pet miliona" u 18 časova, na platou Srpskog narodnog pozorišta.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara