FOTO: N1

Novinar Jovanović nakon hapšenja predsednika opštine Grocka: Zbog pritiska u medijima je ovo moralo da se reši

FOTO: N1
"Želim da vas obavestim da je policija Srbije 25. januara uhapsila i zadržala Simonović Dragoljuba, predsednika Opštine Grocka, predsednika opštinskog odbora SNS i glavnog odbora SNS-a", saopštio je Vučić.

Kako prenosi N1, prema saznanjima do kojih je tokom istrage došla policija Simonović je preko jednog policijskog službenika Igoru Novakoviću preneo nalog da se napadne novinar portala Žig info Milan Jovanović. 

Vučić je objasnio i da je Novaković potom angažovao Aleksandra Marinkovića koji je zapalio Jovanovićevu kuću u Vrčinu i Bojanu Cvetković Šijacki, koja je bila vozač.

„Obećano mu je 1500 evra, Simonović mu nije dao, pa je policajac morao da da svojih 1000 evra za izvršenje, ali je ćutao zbog zapošljavanja u Grockoj", rekao je Vučić.

Vučić je precizirao da su i policijski službenik, i Novaković, i Marinković, i Cvetković Šijacki priznali izvršenje krivičnog dela.

Podsetimo, sredinom decembra na kuću Milana Jovanovića i njegove supruge u Vrčinu bačeni su Molotovljevi kokteli i pucano im je na ulazna vrata. Jovanović je još tada izjavio da sumnja da iza tog napada stoji predsednik opštine Grocka čije je poslove godinama unazad Jovanović istraživao. 

Jovanović tvrdi za Raskrikavanje da mu je Simonović čak tri puta pretio zbog njegovog pisanja o njemu i njegovim poslovima u opštini Grocka. 

"Obraćao sam se Vučiću tri puta i on nije ništa preduzeo. Ne bi bilo paljenja moje kuće da je on nešto preduzeo. Ja sam zahvalan policiji što su ovaj put sve preduzeli kako treba, očigledno da su ovoga puta imali zeleno svetlo", tvrdi Jovanović za Raskrikavanje. 

"Naša policija je vrlo sposobna, samo da ih niko ne pritiska. Takođe, bilo je velikog pritiska u medijima i moralo je da se reši". 

Jovanović se nada da će tužilaštvo imati snage i da istraži sve sumnjive poslove Dragoljuba Simonovića u opštini Grocka o kojima je on pisao. 

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara