Novinarka koja je pisala o stanju u KC Vojvodine puštena iz pritvora

Foto: Nova.rs

Novinarka portala nova.rs Ana Lalić, koju je sinoć privela policija zbog optužbi da je u svojim tekstova izazivala paniku i nerede, puštena je iz policije u ranim jutarnjim časovima.

Lalić je provedena ubrzo nakon objavljivanja teksta pod naslovom "KC Vojvodine pred pucanjem: Bez zaštite za medicinske sestre" u kome je navedeno da Klinički centar Vojvodine (KCV) ima problem sa "hroničnim nedostatkom osnovne opreme i potpuno haotičnim uslovima rada u vreme pandemije".

U međuvremenu je i Vlada Srbija povukla odluku kojom se kriznim štabovima lokalnih samouprva zabranilo da obaveštavaju javnost u vezi sa trenutnom zdravstvenom krizom.

"Ukoliko će uredba zaista biti ukinuta, to je vredelo noćenja u pritvoru", rekla je lalić nakon puštanja iz pritvora.

Lalić naglašava da za sve što je napisala u tekstu postoje svedoci, kao i da je poslala pitanja KCV-u i pokrajinskom Sekretarijatu za zdravstvo na zvanične i-mejl adrese, a da joj se osoba zadužena za odnose sa medijima KCV nije javljala na telefon. 

Ona je u izjavi za svoj matični medij navela i da joj je policija pretresla stan i automobil, kao i da su joj laptop i mobilni telefoni i dalje zaplenjeni.

Kako navodi, zbog toga što joj je oprema i dalje kod polcije, nije mogla da vidi "veliku podršku koja joj je stigla sa svih strana".

"Čim je tekst objavljen na portalu, počele su da mi stižu reakcije od medicinara i njihovih porodica preko prijatelja i poznanika, uz tvrdnje da je još gore nego što sam pisala, javljala se i žena iz Kikinde koja je zabrinuta za ćerku koja radi u KCV. Sve te poruke su u mom telefonu, i policija i tužilaštvo mogu da ih vide", kazala je Lalić.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara