Knez Mihajlova FOTO: Nataša Stojanović

Miodrag Popović, direktor TOB-a

Novu godinu u Beogradu dočekalo više od 40.000 stranih turista

Knez Mihajlova FOTO: Nataša Stojanović
Novu godinu u Beogradu dočekalo je više od 40.000 stranih turista, rekao je direktor Turističke organizacije Beograda Miodrag Popović.

Prvi čovek TOB-a goste i Beograđane pozvao je da prošetaju Svetogorskom ulicom i uživaju u programu Ulice otvorenog srca kada ce se kupovinom crvenih klovnovskih nosića iskazivati i humanost. Istakao je da prestonica više godina zaredom lepo zarađuje od turista.

Popović je za RTS rekao da je Ulica otvorenog srca tradicija koju ne smete da izneverite. 

"Počelo je sa crvenim nosićima, a ima i nekoliko punktova za prikupljanje humanitarne pomoći. Nešto što je započelo 1969. traje i danas, a svake godine uvodimo i nešto novo", naveo je Popović. 

Kada je reč o broju turista koji su Novu godinu dočekali u Beogradu, Popović kaže da ne voli da se bavi procenama. 

"Svi kapaciteti su bili popunjeni i to pokazuje da je taj broj 35.000, 40.000 sigurno, svi kapaciteti su bili popunjeni", naveo je Popović. 

Prema njegovim rečima, Beograd je grad koji živi i od turizma. 

"Prihod koji ostvarimo je važan za ovaj grad. U oktobru 2018. prestigli smo 2017. godinu koja je takođe bila rekordna što se tiče prihoda u turizmu", kaže direktor Turističke organizacije. 

Kako je naveo, prvo mesto drže gosti iz Turske, a drugi su Kinezi, pokazuju podaci za novembar. 

"Kinezi pre deset godina nisu bili ni među prvih 10. To samo govori koliko ta sinergija na svim nivoima države i uporan rad i zaista naši bliski i prijateljski odnosi mogu da pomognu u promovisanju ne samo Beograda već i čitave Srbije u Kini", zaključio je Popović.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara