NUNS: Proveriti da li mediji Radoice Milosavljevića rade po ugovoru

Nezavisno udruženje novinara Srbije zatražilo je od Regulatornog tela za elektronske medije (REM) da proveri da li svi mediji koje je kupio biznismen Radoica Milosavljević održavaju kontinuitet u proizvodnji medijskih sadržaja, navodi Beta.

U saopštenju NUNS navodi da je REM dužan da sačini takav izveštaj i da ga dostavi Ministarstvu privrede, koje na osnovu toga procenjuje da li Milosavljević poštuje uslove iz kupoprodajnog ugovora, a da neodržavanje kontinuiteta u proizvodnji medijskih sadržaja može biti razlog za raskid ugovora.

NUNS je naveo da su zaposleni u RTV Požega najavili prekid emitovanja programa od 1. septembra, a da u programu RTV Kragujevac tokom vikenda nije bilo informativnih sadržaja zbog navodnih "tehničkih problema".

Zaposleni u RTK tvrde da Milosavljević nije uplatio ugovorenu sumu za obnovu tehnike, kao i da nije izmirio obaveze ni prema državi ni prema zaposlenima, navodi NUNS.

"NUNS poziva Ministarstvo privrede da na vreme preduzme adekvatne mere ukoliko se utvrdi da Radoica Milosavljević ne poštuje kupoprodajne ugovore i zaštiti zaposlene u ovim medijskim kućama. Ukoliko vlast bude ćutke posmatrala kako se gase mediji koje je ovaj 'kontroverzni biznismen' pokupovao, ispostaviće se da je tačna teza da je proces privatizacije poslužio vladajućoj stranci samo da obezbedi sebi podršku u predizbornom periodu", navodi se.

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara