Obavezno je da promenite direktora i u registru ponuđača, upozorava APR

Foto: Nova ekonomija

Sva lica registrovana u Registru ponuđača imaju obavezu da nakon što promene svog zakonskog zastupnika u statusnom registru, to učine i u Registru ponuđača, podseća Agencija za privredne registre (APR).

Ova obaveza je propisana Zakonom o javnim nabavkama, a pravna lica imaju rok od 15 dana da podnesu registracionu prijavu promene podataka o ponuđaču nakon što su promenili zakonskog zastupnika.

APR: Finansijski izveštaji od danas i uz elektronski potpis u klaudu

Uz prijavu promene zakonskog zastupnika ponuđača treba da se priloži se i uverenje iz kaznene evidencije za zakonskog zastupnika.

Ako novi zastupnik nije osuđivan, dovolјno je da se Registru ponuđača podnose uredno popunjena registraciona prijava promene podataka o zastupniku, uz dokaz o uplati naknade, piše u saopštenju APR.

Nezadovoljni ponuđači stopirali krečenje bolnica i domova zdravlja

U slučaju kada ponuđač nema upisan podatak o zakonskom zastupniku, registrator će, po službenoj dužnosti, brisati ovo pravno lice iz Registra ponuđača.

Registar ponuđača je jedinstvena, centralna, elektronska i javna baza podataka o domaćim pravnim licima i preduzetnicima koji dokažu nepostojanje uslova za isklјučenje iz postupka javne nabavke, navodi se na sajtu APR.

Ovaj registar postoji od septembra 2013. godine.

APR: Založeno oko deset milijardi evra imovine u 2021.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

pošaljite komentar

Nema komentara

Prijavite se za njuzleter Nove ekonomije.

Ova stranica je zaštićena sa reCAPTCHA i primenjuju se Google Politika privatnosti i Uslovi korišćenja usluge

Nema pravih poslovnih i životnih odluka bez dobrih informacija.
Vaša email adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.