FOTO: Nova ekonomija

OBJAVLJUJEMO: Cela odluka o produžetku radova na Trgu Republike

FOTO: Nova ekonomija

Nova ekonomija objavljuje u celosti Odluku o izmeni ugovora o javnoj nabavci između Grada Beograda i građevinske kompanije Štrabag kojom se radovi na Trgu Republike produžavaju do 23. januara 2020. godine.

Celu odluku možete pročitati OVDE.

Zahtev za produženje roka Štrabag je podneo 27. septembra, dve sedmice nakon što je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić naložio da se sve kocke na kolovozu oko Trga Republike zamene.

U Odluci o izmeni ugovora stoji da je Štrabag tražio odlaganje roka iz više razloga koji su uticali na usporavanje radova.

Među njima su obustava radova zbog arheoloških iskopavanja Stambol kapije, ali i viškovi radova za koje je „pokrenuta procedura ugovaranja" i nepredviđeni radovi „za koje još nije sprovedena procedura ulaganja".

Ne navodi se o kojim radovima treba da se pregovara, ali radovi koji se tiču Stambol kapije već su ispregovarani i zbog njih je cena posla uvećana za skoro 34 miliona dinara, o čemu je Nova ekonomija pisala u septembru.

Iz Odluke se ne može utvrditi da li Štrabag zahteva da pregovara o ceni preslaganja kocki, koje zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić tvrdi da će austrijska firma uraditi o svom trošku.

Vest da je rok pomeren prvi je objavio portal Blic, koji navodi da se odluka ne odnosi na završene radove na preslaganju kocki.

Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda potom je saopštila da Odluka ne znači nikakve dodatne radove i da će saobraćaj na Trgu Republike biti pušten 1. novembra, kako je najavljeno.

„Odluka o izmeni ugovora o javnoj nabavci doneta je isključivo zbog toga što je prethodni ugovor isticao 25. oktobra", naveli su u Direkciji, dodajući da se radi o proceduralnim razlozima".

PROČITAJTE JOŠ:

Vlada daje dodatnih 116 miliona dinara za Hram Sv. Save

Odobren konkursni novac Gašićevoj ženi, donatoru SNS-a i Radoici Milosavljeviću

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara