FOTO: Pixabay

Obuku u Nacionalnoj akademiji za javnu upravu završio 3.281 polaznik

FOTO: Pixabay
Obuku u Nacionalnoj akademiji za javnu upravu od početka njenog rada u martu do sada je prošao 3.281 polaznik.

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić kaže da se osnivanjem Akademije uvodi red u oblast stručnog usavršavanja zaposlenih u javnoj upravi. 

Oko 400 učesnika svakog meseca završi neki od programa usavršavaja - upravni postupak, inspekcijski nadzor, digitalna pismenost, komunikacije, zaštite ljudskih prava, e-Uprava... 

Plan je da u 2019. obuku prođe oko 6.000 službenika, a u 2020. očekuje se da taj broj poraste na 9.000. 

Povodom godinu dana od usvajanja Zakona o Nacionalnoj akademiji za javnu upravu, Ružić je posetio Akademiju zajedno sa njenim direktorom Draženom Maravićem i poručio da je cilj reforme da javna uprava bude moderna, efikasna i profesionalna. 

"Nacionalna akademija je dragulj sa aspekta usavršavanja zaposlenih u javnoj upravi i jedinicama lokalne samouprave", rekao je Ružić. 

Istakao je da je uvođenje reda u oblast stručnog usavršavanja posebno značajno sa aspekta evropskih intergacija u kojima se više od 90 odsto politika sprovodi na lokalnom nivou. "Stručno usavršavanje predstavlja i evropski model i odgovor na sve što nas tišti u reformi javne uprave", kaže Ružić. 

Na usvajanje Zakona o Nacionalnoj akademiji za javnu upravu čekalo se 10 godina. 

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara