Od danas prijava za turističke vaučere

Foto: Pixabay

Građani Srbije se od danas mogu prijaviti za vaučere vredne 5.000 dinara koje mogu iskoristiti  tokom godišnjeg odmora u zemlji. Prijave za korišćenje vaučera podnose se na šalterima Pošta Srbije, a država je najavila da je korisnicma na raspolaganju oko 400 hiljada vaučera tokom ove sezone.

Izmenama i dopunama Uredbe o korišćenju vaučera povećan je limit primanja za radno angažovana lica, kao i za ratne vojne invalide i civilne invalide rata sa 60.000 na 70.000 dinara.

Pravo na korišćenje vaučera imaju i penzioneri, nezaposleni sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje, korisnici prava na dodatak za pomoć i negu drugog lica,  korisnici prava na naknadu na porodičnu invalidninu po palom borcu i nosioci aktivnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva.

Pravo na korišćenje vaučera po prvi put je ove godine je prošireno i na studente, koji će prilikom podnošenja prijave za vaučer morati da  prilože važeću potvrdu visokoškolske ustanove o statusu studenta prvog, drugog ili trećeg stepena, kao i fotokopiju prve, odnosno druge strane indeksa.

Studenti neće moći da koriste vaučere u mestu prebivališta i mestu gde studiraju.

Još jedna novina je i to što će vaučeri od ove godine moći da se se koriste i u Beogradu i Novom Sadu.

Građani prvo trebaju da rezervišu smeštaj u ugostiteljskom objektu, koji se uključio u ovu akciju, a nakon toga mogu se prijaviti za vaučer. Spisak ugostiteljskih objekata nalazi se na sajtu Ministarstva trgovine, telekomunikacija i turizma.

Građani koji dobiju pravo na vaučer, Ministarstvo će preko Pošte dostaviti vaučer na kućnu adresu.

Prilikom prijave, građani dostavlaju ime i prezime, JMBG, adresu, kontakt telefon, naziv ugostiteljskog objekta za koji je izvršena rezervacija, period rezervacije smeštaja, podatak o ostvarenom pravu na korišćenje vaučera.

Broj prijava za dodelu vaučera ograničen je raspoloživim budžetskim sredstvima i rangiranje prijava vršiće se na osnovu datuma i vremena prijema na šalteru Pošte Srbije.

Vaučeri mogu da se iskoriste do 20. novembra tekuće godine.

Letovanje u zlatiborskim hotelima počinje u drugoj polovini maja (FOTO)

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara