Od danas u Beogradu više vozila gradskog prevoza, a menjaju se i neke linije

Od danas se menja režim gradskog prevoza, Beograđane će prevoziti više vozila, novim maršrutama.

Autobusi 27E i 35 umesto na Trgu republike, ubuduće će okretati u novobeogradskom Bloku 20, prenose Večernje novosti.

U GSP Beograd zima počinje danas 1. septembra. Letnji režim vožnje prestaje i na linije se uvodi dodatni broj vozila. Na snagu stupa zimski red vožnje i za privatne prevoznike, pa će Beograđane ukupno prevoziti 1.251 vozilo.

Prema podacima GSP, ove sezone iz njihovih pogona na ulice će izaći ukupno 863 vozila, što je oko 250 više u odnosu na letnji period. 

"Ukidaju se sezonske linije 400, do Avale i prema Adi Ciganliji", kažu u GSP. 

Planirano je da se, zbog studije koja predviđa ukidanje okretnica na Trgu republike i Studentskom trgu, linije 27E i 35 okreću na Novom Beogradu na novom terminusu u Bloku 20, dok će se linija 43 okretati na terminusu kod Ušća. Takođe, otvoren je javni tender za novu okretnicu u Dunavskoj ulici. 

Školski prevoz takođe stupa danas, bez izmena u odnosu na prethodnu godinu, što znači da će se obavljati za šest specijalnih osnovnih škola i sedam redovnih. 

U GSP dodaju da, takođe, prevoze invalide od mesta stanovanja do škole, radnog mesta, rehabilitacionih centara, bolnica, takozvani prevoz od vrata do vrata sa 10 novih kombi vozila kapaciteta osam mesta za sedenje i prostor za četiri kolica za invalide. 

"Sva vozila koja izlaze u saobraćaj u većoj ili manjoj meri, a u zavisnosti od stanja pripremljena su za nastupajući zimski red vožnje", objašnjavaju u GSP. 

I privatni prevoznici će sa početkom školske godine pojačati svoje redove. Prema rečima Draga Tošića, portparola konzorcijuma "Ariva, broj autobusa će se u odnosu na leto povećati za 20 odsto. 

"To znači da ćemo na linijama imati ukupno 388 vozila zajedno sa minibusima. Pratićemo potrebe putnike, i u zavisnosti od kapaciteta pojačavaćemo linije na kojima broj putnika to bude zahtevao", kaže Tošić.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara