Od sledeće nedelje rade kafići i gradski prevoz

Foto: Pixabay

Epidemiolog Branislav Tiodorović kazao je da će kafićima i restoranima biti omogućen rad u ponedeljak, 4. maja, uz mere socijalnog distanciranja u baštama i svih drugih mera predsostrožnosti u zatvorenom.

One je na redovnoj konferenciji posvećenoj koronavirusu najavio da će odmah nakon prvomajskih praznika početi da radi železnički i drumski saobraćaj, a da će te sedmice profunkcionisati i gradski saobraćaj u većim gradovima u Srbiji.

Tržnici centri bi trebali da budu otvoreni krajem sledeće nedelje, 8. maja, uz poštovanje socijalne distance rigorozniju primenu dezinfekcionih sredstava, kao i uz nošenje maski i rukavica.

Sedmicu nakon toga, 11. maja, počeće da radi oko jedne trećine vrtića, a biće omogućen i boravak u školama za decu do 12 godina.

Tiodorović je naveo da bi aviosaobraćaj u Srbiji mogao da startuje 18. maja.

Prema njegovim rečima, od danas je građanima dozvoljen boravak u parkovima i na šetalištima, uz pridržavanje mera distanciranja, kao i treninzi na otvorenom, a odluka o sportskim aktivnostima u zatvorenom će biti doneta "uskoro". 

Oštrije mere protiv sprečavanja koronavirusa se ipak očekuju i za Prvi maj i za Đurđevdan, navodi Tiodorović.

Navodi se da su ovo za sada preliminirani datumi, koji će biti precizirani na sastanku Kriznog štaba, koji bi nakon toga trebali da budu odobreni od Vlade Srbije.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara