Od srede kraće radno vreme i za kladionice i frizere

Foto: Nova ekonomija

Beogradski frizerski saloni, kladionice i ostali objekti uslužnih delatnosti od srede, 1. aprila, će raditi po skraćenom radnom vremenu, a po odluci Gradskog štaba za vanredne situacije.

Na današnjoj sednici beogradskog štaba, Sekretarijatu za privredu preporučeno je da se ograniči radno vreme maloprodajnih objekata i objekata uslužne delatnosti, poput frizerskih radnji, kladionica i slično, vikendom do 13 časova, a radnim danima do 15 sati.

U objektima uslužne delatnosti može se nalaziti samo jedan klijent, uz poštovanje svih mera zaštite. 

Prethodno je putem Sekretarijata za privredu "Gradskim pijacama” i gradskim opštinama preporučeno da se zabrani rad pijacama, koje su do sada radile tri dana sedmično, dok je drugim maloprodajama radno vreme prilagođeno preporukama Vlade Srbije, usled zdravstvene krize izazvane koronavirusiom.

Poslednja revizija restriktivnih mera zabranjuje kretanje građana vikendom nakon 15 časova, dok je tokom radne nedelje ograničeno do 17h.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Komentari (1)

  • Pero

    E moja drzavo, pustas kockarnice kladionice. Sa jedne strane apelujete na socijalno dinstaciranje a sa druge strane sami sebe poricete.Kriminal i dalje iznad drzave.