FOTO: Beograd.rs

Odbornica SNS još uvek dekanka Filološkog fakulteta

FOTO: Beograd.rs

Gradska odbornica Beograda iz redova Srpske napredne stranke, prof. dr Ljiljana Marković, obavlja funkciju dekanke Filološkog fakulteta, što je u suprotnosti sa Statutom Univerziteta u Beogradu, navodi se u saopštenju dela zaposlenih na Fakultetu koje je preneo Danas.

Skupština grada Beograda je organ lokalne samouprave, čime je Marković formalnopravno diskvalifikovana za dekansku funkciju. Ona je od 2018. godine još uvek članica odborničke grupe Aleksandar Vučić – Zato što volimo Beograd! Pored toga, nije podnela ostavku, niti je razrešena funkcije dekana Fakulteta. 

Marković se ponovo kandiduje za to mesto, gazeći Statut Univerziteta, u čijem donošenju je kao članica Senata lično učestvovala, objašnjava akademski aktiv Filološkog fakulteta.

Zaposleni skreću pažnju na podatak da je zbir neto godišnjih primanja petoro zaposlenih iznosio skoro 200.000 evra u 2017. godini, prema Izveštaju o reviziji pravilnosti poslovanja Fakulteta. 

Navode da su primanja ostvarena na osnovu višemilionskih „autorskih honorara" isplaćenih preko osnovne plate, bez odgovora na pitanje ko je odobrio te ugovore i o kojim poslovima je reč.

Oni pozivaju dekanku prof. dr Ljiljanu Marković da odustane od ponovne kandidature, kolege i članove Nastavno – naučnog veća da ne glasaju za nju, kao i članove Saveta da Marković ne izaberu za dekanku. 


Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara