FOTO: Pixabay

Odlaže se test iz matematike za osnovce zbog curenja

FOTO: Pixabay

Ministar prosvete Mladen Šarčević potvrdio je danas da su rezultati završnog ispita iz matematike procureli" i rekao to da se to dogodilo u nekoj školskoj upravi. 

Šarčević je rekao za Novosti da su Zavod za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i Ministarstvo prosvete dobro uradili svoj posao, ali je „zatajilo" negde na terenu.

Neko je otvorio rezervnu kesu sa testovima i prodao test iz matematike. Ne znamo gde se to dogodilo, ali to će da utvrdi policija. Biće smena zbog ovoga", rekao je on.

Ministarstvo prosvete saopštilo je ranije da test iz matematike u okviru završnog ispita neće biti održan danas, kako je planirano, već u četvrtak, 20. juna, od devet do 11 sati pre podne.

"Termin održavanja kombinovanog testa neće se menjati i ispit će biti održan u skladu sa Kalendarom aktivnosti za sprovođenje završnog ispita za školsku 2018/2019. godinu, odnosno u sredu, 19. juna 2019. godine", saopštilo je Ministarstvo.

Ministarstvo nije navelo ni jedan razlog za naglo otkazivanje, ali pojedini mediji od jutros su nagađali da su rezultati testa iz matematike ponovo „procureli" u javnost pre polaganja.

Espreso.rs piše da su u ponedeljak uveče na društvenoj mreži Fejsbuk kružili rezultati 20 zadataka testa koji je trebalo da bude održan danas.

U Ministarstvu prosvete je rečeno listu Danas da se proverava da li su autentične slike testa sa zadacima pisanim rukom, koje su se sinoć pojavile na društvenim mrežama.

Nakon toga, Šarčević je za Novosti potvrdio da se radilo o "curenju" rezultata testa.

Polaganje završnog ispita iz matematike bilo je odloženo i 2013. godine, upravo zbog „curenja" testova.

PROČITAJTE JOŠ:

Mali maturanti bi u kuvare i avio-tehničare

Maturant košta od 200 do 1.300 evra

Ova vest je dopunjena nakon što je zvanično potvrđeno da je došlo do "curenja" rešenja testa iz matematike.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara