FOTO: Nova ekonomija

Odložen rok za rekonstrukciju Tiršove

FOTO: Nova ekonomija

Rok za drugu fazu rekonstrukcije univerzitetske dečje klinike Tiršova odložen je za oko dva meseca, na 28. januar 2020, odlukom Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Vlade Srbije.

Kako se navodi u odluci Kancelarije, koja je objavljena 6. decembra na portalu javnih nabavki, izvođač radova je naveo da je do odlaganja  došlo usled niza razloga, uključujući potrebu da se omogući nesmetano funkcionisanje klinike.

Prostor hirurških ambulanti nije oslobođen u dogovorenom obimu, pa su radovi drugačije organizovani, što je usporilo rekonstrukciju, naveo je izvođač.

Klinika je „svakodnevno" obustavljala radove na najmanje jedan do dva sata kako bi mogla da nesmetano radi, a ponekad bi radovi bili otkazivani zbog vanrednih okolnosti.

„Zbog funkcionalnosti bolnice, radovi su morali da se izvode parcijalno, deo po deo, zavisno od toga kakva je saglasnost dobijena od bolnice", navodi se u dokumentu Kancelarije, koja je naručilac posla.

Posao vredan skoro 157 miliona dinara dobila je u avgustu 2018. godine grupa ponuđača u kojoj su preduzeća „Jadran", Concord West i Gardal, a koje predvodi „Tončev gradnja".

Rokovi za prvu i drugu fazu radova do sada su ukupno bili pomerani ukupno četiri puta od početka izgradnje.

Prvobitni rok za završetak svih radova bio je 18. april 2019. godine, pa je odložen na 18. maj, potom na 31. avgust. Onda je rok za izvođenje druge faze radova pomeren na 29. novembar, i konačno na 28. januar sledeće godine.

PROČITAJTE JOŠ:

Umesto za RFZO, 60 miliona za promociju Srbije

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara