Foto: Pexels

Oglašena nova prodaja Jagodinske pivare

Foto: Pexels
Agencija za licenciranje stečajnih upravnika oglasila je novu prodaju Jagodinske pivare, jedne od prvih srpskih fabrika. Imovina Jagodinske pivare - fabrike slada, piva, kvasca i bezalkoholnih pića u stečaju procenjena je na 711 miliona dinara.

Javno nadmetanje zakazano je za 4. decembar u Agenciji za licenciranje stečajnih upravnika, Centar za stečaj u Beogradu.

U najvažniju imovinu pivare uvršteni su poslovni kompleks u Jagodini (krug fabrike sa 41 objektom), među kojima se ističu zgrada prehrambene industrije i proizvodnje pića (JAPS) na površini od 3.167 m2, silosi (10 ćelija sa 4 međućelije) površine 615 m2, ležni podrum i vrioni podrum, mašinska sala, kuvarnica, sladara, sušara, služba održavanja i trafo stanica, sve površine 4.452 m2, MIN-ov podrum na površini od 1.846 m2, Upravna zgrada površine 1.179 m2, centralni magacin površine 1.241 m2 i flašnica površine 4.318 m2, kao i poslovno-skladišni objekti u Nišu, Kragujevcu u Požarevcu, oprema pivare i potraživanja.

U oglasu je naglašeno da je stečajni upravnik dužan da prihvati najvišu dostavljenu ponudu ukoliko je iznad 50% od procenjene vrednosti predmeta prodaje, a ukoliko ona iznosi manje 0d 50% procenjene vrednosti, pre prihvatanja takve ponude dužan je da dobije saglasnost Odbora poverilaca.

Depozit za licitaciju iznosi 142,2 miliona, otkup prodajne dokumentacije košta 250.000 dinara, a rok za otkup je 27. novembar 2018.

Pivara se kupuje kao pravno lice, u viđenom stanju, a može se razgledati posle otkupa prodajne dokumentacije, svakog radnog dana od 9 do 15 časova, a najkasnije do 27. novembra 2018, uz prethodnu najavu stečajnom upravniku.

Javna prodaja Jagodinske pivare je oglašena na osnovu Rešenja o bankrotstvu Privrednog suda u Kragujevcu, koji je doneo i odluku o stečaju u martu 2016. Nekoliko pokušaja prodaje nije uspelo.

Jagodinska pivara osnovana je 1952. godine, a njen osnivač bio je trgovac Filip Stanković, blizak saradnik kneza Miloša Obrenovića. Za više informacija pogledajte OVDE.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara