Olakšice “Infostana” samo za starije od 65 godina

Nova ekonomija

Olakšice za plaćanje konunalija “Infostan” je obezbedio samo za sugrađane starije od 65 godina. Pored toga, oni će moći da plate račune za februar, mart i april naknadno, posle ukidanja vanrednog stanja, pišu “Večernje novosti”. Ove pogodnosti ne važe za ostale korisnike, ukoliko državni vrh ne donese drugačiju preporuku. 

Računi moraju da se plate kako bi se sačuvali država i privreda i obezbedili prihodi da bi se ulagalo u zdravstvo i ostalo - rekla je Ana Brnabić, predsednica Vlade.

Pored odloženog plaćanja, za penzionere ostaju i dosadašnji popusti. 

Svim redovnim platišama starijim od 65 godina će tokom trajanja vanrednog stanja biti omogućeno korišćenje popusta od pet do sedam odsto - navode u "Infostanu", uz objašnjenje da niko u ovom periodu neće izgubiti pravo na olakšice. Pored toga neće se obračunavati ni kamate na kašnjenje. Dok traje vanredno stanje neće biti pokretani ni novi postupci prinudne naplate a dosadašnje su zaustavljene u naredna tri meseca.  Iz “Infostana” poručuju da će biti produžena i akcija reprograma duga, na dodatnih 90 dana. 

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Komentari (2)

  • Jelena

    Ova odluka je samo još jedan dokaz nesposobnosti racionalnog i normalnog razmišljanja onih koji odlučuju: ako većina privatnika ne radi, ipak šaljite račune, a onda ih utužujte i punite dzepove izvršiteljima jer moraju se nabaviti pare za državne službenike (koji isto ne rade ali ipak primaju platu) i za helikoptere koji proveravaju policijski čas i za istraživanje rejtinga ministara ...

  • Dragan

    Ne žimo da vidimo SatanuBrnabićPo rušennu vlasti svim +65 smanniti penzije 20% i penzionisati sve +50 sa punom penzijom.