Foto: Pexels

Osnovci iz Vranja na evropskom takmičenju iz robotike

Foto: Pexels
Ekipa Osnovne škole Svetozar Marković, iz Vranja, koju su činili učenici osmog razreda Mateja Janjić, Ivan Veličković i Petar Savić, a predvodio ih je nastavnik-mentor Saša Ristić Škiri, osvojila je prvo mesto u finalu državnog takmičenja u programiranju robota u Beogradu i priprema se da osvoji Evropu.

Državno takmičenja održano je Osnovnoj školi Vladislav Ribnikar u Beogradu, u okviru akcije Bitka za znanje, u kojem je učestvovalo više od 80 učenika iz 28 škola iz cele Srbije, pišu Večernje novosti.

PROČITAJTE JOŠ:

"Zadatak je podrazumevao rešavanje problema sa upotrebom više robota, što je zahtevalo dodatnu kreativnost i veštine u programiranju. Naši mladi programeri su, zaista, vredni i kreativni i nastavnik se mnogo trudi oko njih, na ponos cele škole. Mi smo i digitalna škola sa velikim brojem digitalnih nastavnika, čime se trudimo da uhvatimo korak s vremenom. Ovaj uspeh dokazuje da u tome imamo uspeha", kaže direktorka škole, Tijana Đokić. 

Ovaj tim će učestvovati na evropskom takmičenju MakeX sa još četiri ekipe iz Srbije. Takmičenje se održava u oktobru u Zagrebu, posle čega će najbolje plasirana ekipa iz Srbije ići na Svetsko takmičenje u Gvangdžou u Kini u decembru.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara