Ilustracija. FOTO: Pixabay

Osumnjičeni uzbunjivač iz Krušika vraća se u kućni pritvor

Ilustracija. FOTO: Pixabay

Radnik Krušika Aleksandar Obradović, za kog se sumnja da je novinarima dostavio dokumente koji dokazuju umešanost oca ministra policije Branka Stefanovića u trgovinu oružjem, biće pušten iz zatvora i stavljen u kućni pritvor.

Kako javlja televizija N1, Viši sud je odbio žalbu Višeg javnog tužilaštva da radnik bude u pritvoru u zatvoru, te ostaje na snazi odluka sudije za prethodni postupak i Obradović se vraća u kućni pritvor tokom kog neće smeti da koristi internet.

Obradović je u pritvoru još od 18. septembra, ali je javnost za to saznala tek kada je nezvanične informacije o tome objavio nedeljnik NIN.

Kako piše BIRN, osumnjičenog uzbunjivača uhapsili su naoružani specijalci koji su u džipovima ušli u krug fabrike namenske industrije Krušik u Valjevu, u sredu 18. septembra između dva i pola tri popodne.

Sagovornici BIRN-a ukazali su na paradoks da se onaj za koga se sumnja da je ukazao na moguće zloupotrebe nalazi u strogom pritvoru, dok se protiv onih koji su oštetili državnu firmu ne vodi nikakva istraga.

BIRN je još u novembru 2018. objavio dokument na osnovu kog se vidi da je otac ministra policije, kao predstavnik kompanije GIM iz Beograda, posredovao između Krušika i kupaca oružja iz Saudijske Arabije.

Portal Arms Watch objavio je u septembru da je GIM povlašćen u odnosu na državni SDPR prilikom nabavke oružja, a nakon toga rukovodioci tog sajta prijavili su da se nalaze pod žestokim hakerskim napadom iz Srbije.

Rukovodstvo Krušika demantovalo je da je GIM povlašćen, međutim BIRN je objavio podatke iz tri dodatna ugovora koji pokazuju da je preduzeće povezano sa ocem ministra policije nabavljalo mine po nižim cenama od konkurencije.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara