Foto: OTP Banka

OTP Leasing Srbija zauzeo najveći deo tržišta u 2019. godini

Foto: OTP Banka
OTP Leasing Srbija, koji je do nedavno poslovao kao Sogelease Srbija, je sa ukupno 78 miliona evra novih plasmana zauzeo prvo mesto na tržištu lizing industrije u prvih deset meseci 2019. godine.

Ta kompanija je zauzela 20.29% učešća na tržištu finansijskog lizinga, koje je sa krajem trećeg kvartala zabeležilo rast za 25% u odnosu na proslu godinu, navodi se u saopštenju.

„OTP Leasing Srbija je lider u finansiranju kako novih tako i polovnih putničkih automobila sa ukupnim finansiranjem od 31.1 miliona evra. Pored toga, lider je i u finansiranju komercijalnih vozila sa iznosom od 28.32 miliona evra kao i građevinske mehanizacije sa iznosom finasiranja 9.95 miliona evra", izjavio je predsednik Izvršnog odbora OTP Leasing Srbija Boris Stević.

Sogelease Srbija, sadašnji OTP Leasing Srbija, je lider na tržištu finansijskog lizinga od 2015. godine. U svom portfoliju ima više od 10.000 aktivnih ugovora koji iznose 149 miliona evra. U odnosu na isti period 2018. godine, ukupan portfolio porastao je za 20%, dodaje se u saopštenju.

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara