Otpušteni radnici Srpske fabrike stakla počeli da podnose tužbe protiv fabrike

Bivša radnica Srpske fabrike stakla (SFS) Dragica Jokić-Florić kaže za Fonet da su radnici koji su ostali bez posla počeli da podnose tužbe sa zahtevom da budu vraćeni na svoja radna mesta.

Ta odluka doneta je posle skupa održanog ispred staklare, na kome je generalni direktor SFS Boban Bogdanović obavestio otpuštene radnike, da Upravni odbor još nije zasedao i odlučivao o njihovom eventualnom povratku na posao.

Posle uvođenja stečaja u SFS, koji je u septembru pokrenula čačanska firma "Veksilum" zbog potraživanja od 47 miliona evra, stečajni upravik je otpustio 230 radnika.

Privredni Apelacioni sud je u međuvremenu ukinuo rešenje o stečaju, pa otpušteni radnici traže da budu vraćeni na posao i da im budu isplaćene zaostale zarade.

Prema navodima Dragice Jokić-Florić, do sada je već podneto preko 40 tužbi za poništavanje rešenja o otkazu, što će do kraja godine učiniti i većina otpuštenih.

"Mi smo praktično, sa po 30 godina radnog staža, postali socijalni slučajevi jer smo izbačeni na ulicu, bez prebijenog dinara. Ljudi imaju ogromne kredite, neplaćene račune, nemaju od čega da školuju decu, a tri meseca smo bez plate", istakla je Jokić-Florić.

Pre uvođenja stečaja SFS je imao 825 zaposlenih, a danas nešto manje od 600.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

pošaljite komentar

Nema komentara