Otvoren foto-konkurs o životu u "Studenjaku"

Foto: Marija Konjikušić (70-te u Studenjaku)

Dom kulture Studentski grad objavio je poziv za bivše i sadašnje stanare "Studentskog grada" svih generacija da doprinesu kreiranju kolekcije fotografija pod nazivom "Oni žive", o životu studenata u "Studenjaku".

Fotografije i audio intervjui o životu u "Studentskom gradu" biće arhivirani u okviru onlajn kolekcije na međunarodnoj digitalnoj platformi Topoteka i zvaničnom sajtu projekta, paralelno sa kolekcijama o životu studenata u studentskim domovima u Madridu, Podgorici, Rijeci i Zagrebu.

 Dragica Krgović (50-te u Studenjaku)

Poziv je otvoren za sve one koji u svojim albumima imaju fotografije "Studentskog grada" i života u njemu, bez obzira na deceniju u kojoj su nastale. Fotografije se neće zadržavati već će, odmah nakon skeniranja, biti vraćene vlasnicima.

U obzir dolaze i već skenirane fotografije, kao i fotografije u digitalnom formatu koje se mogu poslati putem mejla.

Više informacija o načinu slanja, korišćenja materijala i jasnom regulativnom arhiviranju fotografija mogu se dobiti putem mejla belgrade@theylive.eu ili na broju telefona 011 2691 442 i 064 466 76 08.

Fotografije će biti prikupljane u narednih sedam meseci, a krajnji rok za slanje i predaju fotografija je 1. septembar 2021. godine.

Projekat "Oni žive" se realizuje od septembra 2020. do kraja februara 2023. godine, u okviru programa za kulturu i medije Evropske Unije "Kreativna Evropa". Pored Doma kulture Studentski grad iz Beograda koji je lider projekta, kao partneri na projektu učestvuju i Međunarodni centar za arhivska istraživanja "Ikarus Hrvatska” iz Zagreba, Institut za savremenu umjetnost iz Cetinja, Akademija primjenjenih umetnosti iz Rijeke, Fakultet za audiovizuelne komunikacije na Univerzitetu kralj Huan Karlos iz Madrida.

Pridruženi partneri na projektu su Institut za umetnost u kontekstu na Univerzitetu umetnosti iz Berlina i Centar za primenjenu istoriju iz Beograda.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

pošaljite komentar

Komentari (1)

  • Branka

    Ovo je zaista divna ideja. Bice to jedna jako zanimljiva izlozba puna sentimenta. I donece mnogo radosti i osmeha...