FOTO: Pixabay

Otvorene prijave za konkurs inovativnih rešenja digitalizacije

FOTO: Pixabay

Na konkurs „Vip IoT Challenge“ mogu se prijaviti timovi koji će imati priliku da osmisle i realizuju inovativna Internet of Things (IoT) rešenja.

Kako se navodi u pozivu na konkurs, učesnici će uz pomoć Narrowband tehnologije tražiti IoT rešenja koja mogu doprineti rešavanju nekih od ključnih problema u svakodnevnom životu u Srbiji kroz digitalizaciju u domenima saobraćaja, poljoprivrede, zaštite životne sredine i nosivih uređaja. 

Vip IoT Challenge, koji organizuju kompanija Vip mobile i centar za tehnološko preduzetništvo ICT Hub, uz podršku Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Beogradu, fondacije Fridrih Nauman i kompanija Nokia i MikroElektronika, za cilj ima okupljanje timova koji će raditi na razvoju tzv. Narrowband-IoT rešenja uz stručnu podršku u vidu mentorstva, opreme i pristup laboratorijama, kao i prvom Living Labu u Srbiji, otvorenoj laboratoriji za testiranje IoT rešenja u realnim uslovima, navodi se u saopštenju. 

Odabranim timovima je obezbeđeno tri meseca obuke i testiranja u opremljenim laboratorijama za razvoj, od kojih je jedna Living Lab gde će rešenja testirati u realnim uslovima, a svaki tim dobiće i svu neophodnu opremu za razvoj svojih rešenja. Za najbolja tri tima obezbeđen je ukupan nagradni fond od 10.000 evra, dok prvoplasirani tim očekuje i putovanje u Finsku. 

Prijave timova traju do 30. septembra, a više informacija o uslovima učešća možete naći na digitalizujdrustvo.rs.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara