Foto: Pixabay

Otvorene prijave za takmičenje u zdravstvenim inovacijama

Foto: Pixabay
Innovation Forum Cambridge i Naučno-tehnološki park Beograd, u partnerstvu sa organizacijom Health Tech Lab, drugu godinu za redom organizuju Imagine IF! takmičenje za startape u Srbiji koji razvijaju inovacije u oblasti zdravstva. 

Nakon završenog konkursa biće izabrano do deset najboljih timova koji će proći mentorski program i boriti se za titulu lokalnog pobednika programa.

Pobednički tim će dobiti novčanu nagradu u iznosu od 2.000 evra kao i mogućnost da sa pobednicima ostalih ogranaka Innovation Forum organizacije učestvuje na globalnom Imagine IF! takmičenju krajem oktobra u Barseloni.

Inovatori i preduzetnici u oblasti farmacije, medicine, bioinformatike, bazične nauke i drugim srodnim oblastima, će na taj način imati priliku da dobiju mentorske podrške lokalnih i svetskih lidera u industriji zdravstva i umrežavanje sa 10.000 inovatora preko globalne platforme Innovation Forum-a.

Prijave su otvorene i startap timovi mogu aplicirati do 17. februara putem OVOG LINKA, a lokalno finale u Srbiji biće održano 28. maja 2020. godine u Naučno-tehnološkom parku Beograd.

Program je fokusiran isključivo na startape iz oblasti zdravstva, uključujući nove ili unapređene vrste terapija, uređaja, dijagnostike, različita softverska rešenja koja obuhvataju veštačku inteligenciju ili mašinsko učenje i druge tehnologije usmerene na sve oblasti zdravstva. 

Innovation Forum je globalna organizacija koja za cilj ima da podstakne razvoj inovacija u oblasti zdravstva, potpomogne prenosu naučnih otkrića u industrijska rešenja, sa značajnim uticajem na zdravlje pacijenata i stvori platformu za bolju komunikaciju i saradnju između akademskih institucija, industrije, investitora i države. 

Osnovan na Univerzitetu u Kembridžu, nakon skoro 10 godina rada, Innovation Forum strateški sarađuje sa više od 20 najboljih svetskih univerziteta, uključujući Oxford, Harvard, UCL, ETH, EPFL, Stanford itd. 

Sponzori i dugogodišnji partneri Innovation Forum-a su globalni lideri iz sveta medicine, farmacije i tehnologije, uključujući: AstraZeneca, Johnson&Johnson, Roche, Pfizer, GE Healthcare i drugi.

PROČITAJTE JOŠ:


pošaljite komentar

Nema komentara