Tihomir Stanić FOTO: N1

Ova vlast će sama sebe srušiti neodgovornim ponašanjem

Tihomir Stanić FOTO: N1
Ova vlast sama radi protiv sebe najviše, u svakom pogledu, i podrška vlasti će padati u svakom slučaju, već je to krenulo i neodrživo je, ocenio je glumac Tihomir Stanić u Novom danu televizije N1. 

"Mora se izbeći da jedan narod brani vlast od drugog naroda", upozorio je on.

Stanić kaže da ga je nakon upada u RTS, i jučerašnjeg protesta ispred Predsedništva Srbije najviše uplašila izjava potpredsednik SNS i gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića koji je rekao da će doći građani da brane predsednika i državu - što liči na građanski rat.

"Toga se plašim ozbiljno, ne postoji razlog da se sukob između ljudi, naroda, da se na njemu insistira, a čini mi se da se u tom pravcu ide", kazao je.

Govoreći o radikalizaciji protesta on je rekao da je za takve situacije uvek vlast kriva, jer nema pravi odgovor na nešto što se događa.

"Vlast je ignorisala proteste, a sigurno su bili svesni kako se ta masa ljudi uvećava", kaže.

On je dodao da se čini da će opozioni političari sada preuzeti liderstvo u protestima i daljem političkom delovanju.

PROČITAJTE JOŠ:

"Sad će građani ipak da se opredeljuju prema svojim političkim opredeljenjima, i taj protest u kojem je bilo bezbroj socioloških i drugih razloga ići će drugim tokom prirodno. Moraće se profilisati političke ideološke razlike, i daj bože da jednog dana sve to uđe u normalan diskurs", rekao je.

Kako je ocenio, ovi događaji jesu uzdrmali vlast, desilo se iznenada i oni nisu znali kako da se ponesu u toj situaciji, ali i sa druge strane ima dosta improvizacije i sad će u svakom slučaju, kaže, nešto morati da se promeni.

Suprostavljeni političari moraće da razgovaraju, smatra. 

"Jedino se tako može izbeći ono sa početka, da jedan narod brani vlast od drugog naroda".

Govoreći o upadu u RTS, rekao je, iako je to "njegova kuća", da RTS nije mesto za dijalog što bi morao da bude.

"U saopštenju Upravnog odbora RTS kaže se da je RTS mesto za dijalog, ali on to očigledno nije, a morao bi da bude mesto za dijalog. Najvažnije je da je to prošlo bez velikih posledica, nije bilo žrtava, moglo je čudo da se desi, dobro se završilo i to je incident koji treba da služi kao opomena javnom servisu da bi trebalo da obezbedi dijalog i proporcionalno vreme za različite ljude", ocenio je.

Upad u RTS nije postupak koji podržava, ali pokušava da razume zašto se to desilo, kaže i dodaje da je policija u toj noći reagovala mudro inače je moglo biti posledica. 

"Vlast bi morala da povede računa da se tako nešto nikada više ne desi".

Ova vlast će sama sebe srušiti neogovornim i neprimerenim ponašanjem.

Vučićeve tvrdnje da neće razgovarati sa predstavnicima opozicije i da se ne boji protesta jer je "tvrd orah" deluju neozbiljno, kao "sukob nekih navijačkih skupina".

"Predsednik države mora da razgovara sa svim liderima opozicije, onaj ko neće da razgovara snosi odgovornost za sve probleme koji nastanu jer nema dijaloga", kaže.

On je izrazio nadu da neće biti novih nemira. Vlast će morati da otvori medije za drugačije mišljenje, moraće da razgovara sa opozicijom kad tad, jer oni kad tad neće biti vlast i treba da razmišljaju kako će živeti posle.

"I oni na vlasti moraju da shvate da je vlast u savremenom drustvu kategorija koja je prolazna, nije dinastičko pravo", kazao je.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Komentari (4)

 • steva

  "da jedan narod brani vlast od drugog naroda". A zasto ne bi bilo :"da jedan narod napada vlast drugog naroda" Lupate samo ono sto se vama svidja i palite vatru izmedju dva naroda. To nije dobro.

 • Vasilije.

  Policija ne da nije mudro odreagirala nego je sramno radila svoj posao!!!Vjerovatno su dobili naredjenje da tako postupaju od samoga Vucica. I još da abolira segovlasnike?Koja blamaža. Nema šanse da u okruženju ili u Francuskoj neko sa šefom zauzima zgradu televizije. Gospodin Vučić pod hitno da oslobodi mjesto premijera Gospodnji Brnabić i da omogući siledziji Obradovicu i družini sučeljavanje pa i na N1 jer on to može a i ne mora

 • жфљко

  Лепо си све рекао, аки, коме? Ова власт не чује јер не жели да чује!!!

 • miksa

  Niko nije rekao da Vucic nece da razgovara sa opozicijom, pa ni sam on. On je rekao da nece da razgovara sa onima koji nisu u parlamentu, kao sto je Djilas. A sad prica da li ova ili ona vlast radi protiv sebe je relativna. Ne postoji vlast za nas koja ce biti svima dobra i to je jasno kao dan. Uvek ce neko biti pametniji i baviti se raznim slucajevima, rekla-kazala i hvatati se za price koje su van dometa vlasti i politike.