FOTO: Pixabay

PAŽNJA studenti! Stipendije od po 100.000 dinara

FOTO: Pixabay

Petoro studenata osnovnih studija koji studiraju u Srbiji dobiće nepovratnu stipendiju u iznosu od po 100.000 dinara za školsku 2019/20 godinu, na konkursu koji je raspisala Fondacija „Evro za znanje".

„Stipendije se dodeljuju nepovratno i isplaćivaće se u deset jednakih rata, a konkurs je otvoren do 5. oktobra", navodi se u saopšenju Fondacije. 

Posebna komisija će, zavisno od uspeha, materijalnog stanja i upisanih studija izabrati kandidate, a rezultati konkursa će biti poznati do kraja oktobra 2019. godine.

Na konkurs za tri stipendije mogu da se prijave studenti svih osnovnih studija koji studiraju u Srbiji.

Dve stipendije će, po želji kompanije Mineco koja je donator Fondacije, biti dodeljene studentima smera rudarsko inženjerstvo. 

Jedna od stipendija koje donira Mineco biće dodeljena studentu četvrte godine Rudarsko – geološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu (smer rudarsko inženjerstvo-podzemna eksploatacija), dok će druga stipendija biti dodeljena studentu četvrte godine Tehničkog fakulteta u Boru, Univerzitet u Beogradu (smer rudarsko inženjerstvo-priprema mineralnih sirovina).

Uz molbu, za koju nema posebnog obrasca, potrebno je dostaviti potvrdu o upisanoj godini sa prosekom ocena i dokaze o primanjima roditelja u poslednja tri meseca, a ukoliko nisu zaposleni potvrdu Nacionalne službe za zapošljavanje. Takođe, kandidati mogu dostaviti i posebna priznanja i nagrade sa takmičenja ukoliko ih imaju.

Prijave treba slati isključivo poštom na adresu Fondacije: "Evro za znanje”, Olge Grbić broj 5, 31260 Kosjerić, navodi se u saopštenju.

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara