Bojan Pajtić FOTO: N1

Pajtić: Birači ne razumeju ideju ponovnog ujedinjavanja DS

Bojan Pajtić FOTO: N1
Birači ne razumeju ili ne smatraju previše ozbiljnim proces u kome se prvo od velike stranke prave male stranke, a onda se te sve stranke ujedinjavaju, ocenio je u intervjuu za novi broj Nove ekonomije bivši predsednik DS Bojan Pajtić.

Povodom najava da bi lideri i stranke nastale od Demokratske stranke mogli ponovo da se ujedine sa DS, Pajtić je ocenio da se na beogradskim izborima, kada je savez DS i nekih bivših DS neslavno prošao,  pokazalo da građani ne razumeju tu ideju.

"Nisam siguran da je to ideja koju mogu da razumeju građani, niti mislim da je baš moguća", dodao je Pajtić. 

Komentarišući dešavanja u Savezu za Srbiju (SZS), on je rekao da su njegova asocijacija na ovaj savet  Jeremić, Đilas i Obradović.  

"To je iskren odgovor. DS jeste drugačija stranka, Lutovac je pristojan obrazovan čovek, ali verujem da nema unutar stranke neku aklamativnu podršku za bilo koji jasan politički stav", kazao je Pajtić.

Prema njegovim rečima, ni on 2016. nije u stranci imao podršku za bojkot i za mnoge druge svoje postupke.

"To je razlika između liderskih stranaka i partija koje imaju demokratsku tradiciju. Takve partije sa demokratskom tradicijom mogu da budu u situaciji da predsednik stranke  može da ima mehanizme i kontrolu iznutra, ali i da bude predsednik stranke,  a da nema mehanizme i kontrolu. To je usud jedne takve organizacije", zaključuje za Novu ekonomiju Bojan Pajtić.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara