Paraćin: Subvencije za skoro 7.000 socijalno ugroženih porodica

Centar za socijalni rad u Paraćinu počeo je da prima zahteve i potrebnu dokumentaciju za subvencije komunalnih usluga.

Prema rečima Zorana Đorđevića, predstavnika tog centra, visina subvencija ostala je ista kao i prošle godine - 40 ili 95 odsto za utrošenu vodu i za iznošenje smeća u zavisnosti od uslova koje lice ispunjava.

"Lica koja ostvaruju pravo na 40 odsto subvencije za utrošenu vodu prilažu samo jedan od potrebnih dokumenata, a to je da u porodici imaju bar jedno nezaposleno lice ili penzionera. Ostali, ukoliko rade i imaju decu, prilažu izjavu da ne plaćaju ekstra porez na dohodak građana tako da i oni imaju pravo na subvenciju", kazao je Đordjević. 

Pravo na 95 odsto subvencija na komunalne usluge uglavnom imaju socijalno ugrožene porodice. 

"Za 95 odsto subvencija računa za utrošenu vodu i iznošenje smeća uglavnom se obračunava prihod porodice koji ne sme da bude veći od nivoa socijane sigurnosti ili da su korisnici novčane socijalne pomoći. Zatim lica koja ostvaruju pravo na tudju negu i pomoć, kao i lica sa pravom na boračku i invalidsku zaštitu", istakao je Đordjević. 

Ove subvencije Paraćin je uveo 2013. godine, a prošle godine u opštini je 6.957 domaćinstava ostvarilo pravo i koristilo budžetske subvencije komunalnih usluga.

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara