Peconi, Rutović i Joca Amsterdam hoće da kupe najatraktivnije lokale u Beogradu

Za kupovinu najatraktivnijih lokala u Beogradu zainteresovani su kontroverzni biznismeni Predrag Ranković Peconi i Željko Rutović.

Osim njih, u trku se uključio i Sreten Jocić poznatiji kao Joca Amsterdam, pišu Večernje novosti.

Prema saznanjima lista, pored zemunskog restorana Venecija i kafane Gardoš oni su zainteresovani i za kupovinu lokala na uglu ulice Knez Mihailove i Obilićevog venca, gde je nekada bio restoran Ruski Car. 

Za razliku od prva dva objekta koja imaju državni udeo, treći je u vlasništvu Dragana Ace Bulića, starijeg sina Jusufa Bulića. 

Prema saznanjima lista, restoran Ruski Car je u postupku likvidacije i Bulić je odlučio da ga proda. 

Prodaja zemunskog restorana Venecija zakazana je za 14. septembar po početnoj ceni od 105,3 miliona dinara, dok je restoranu Gardošu početna cena 23,5 miliona dinara, prenosi list. 

Kako navode Novosti, niko od njih trojice se na javnim nadmetanjima neće pojaviti direktno, već će poslati svoje predstavnike. 

Dvojica od biznismena ne mogu ni fizički da se pojave na licitacijama. Rutović je u bekstvu i za njim je raspisana Interpolova poternica zbog sumnje da je 22. marta ove godine hteo da ubije Rankovića, a Sreten Jocić je u zatvoru Zabela na izdržavanju višegodišnje kazne zatvora zbog naručivanja ubistva Gorana Marjanovića. 

Već nekoliko godina Venciju u zakupu drži Ranković, koji je planirao da kupi taj objekat, ali je Rutović takođe zainteresovan. 

Od juna 2016. godine zakupac resorana Venecija je zvanično Aleksandar Kajmaković, vlasnik preduzeća Eureka bar i blizak saradnik Rankovića sa kojim vlasnik i firme Siti port, koja je vlasnik UPD Stari grad. 

U vlasništvu Rutovića u ovom trenutku je lanac beogradskih ugostiteljskih objekata, nekadašnjeg naziva Tri grozda. 

Sreten Jocić vezuje se za vlasništvo luksuznih obejkata na Zlatiboru, kao i ugostiteljskih objekata u Beogradu, piše list.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara