Ilustracija FOTO: Pexels

Penzioneri nisu mnogo zainteresovani za kartice u koje je PIO uložio 93,5 miliona dinara

Ilustracija FOTO: Pexels
U projekat izrade identifikacionih kartica za penzionere PIO fonda uloženo je 93,5 miliona dinara, ali ih je preuzelo manje od 300.000 penzionera u celoj Srbiji, pišu Večernje novosti i prenose poruke sindikata penzionera da su to "egzibicije" i rasipanje novca.

Interesovanje za ovaj dokument je slabo, a Fond je u taj projekat uložio 93,5 miloiona dinara jer sa troškovima izrade i dostave filijalama svaka kartica košta 55 dinara, piše list.

Večernje novosti navode da to penzionere nije koštalo "ni dinara".

Kartice su zamišljene kao dokument kojim bi penzioneri, u interesu zaštite ličnih podataka, dokazivali svoj status i identitet, što su ranije činili čekovima od penzija ili potvrdama Fon.

Izrada kartica počela je u aprilu i do sada su urađene za 1,7 miliona penzionera koji ih mogu podići u svojim matičnim filijalama.

Predsednik Udruženja sindikata penzionera Mihajlo Radović ne podržava projekat izrade penzionerskih kartica. "U penzionoj kasi ima para za egzibicije poput kartica i renoviranja prvog sprata zgrade PIO fonda u iznosu od 1,7 miliona evra, ali kad govorimo o isplatama penzionerima - onda novca nema", kaže Radović za Novosti.

Istovremeno, u Novom udruženju penzionera tvrde da je već na desetine hiljada penzionerskih kartica proglašeno nevažećim.

"Zbog čega - da li su to bili penzioneri koji su umrli, ali su služili za pljačku budžeta i penzionera, bili 'sigurni glasovi' na izborima ili je loš kvalitet kartica. Ko će nadoknaditi ovu štetu?", pitaju u Novom udruženju penzionera.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara