Foto: Nova ekonomija

Penzioneri tuže sudije Ustavnog suda

Foto: Nova ekonomija
Udruženje sindikata penzionera Srbije podneće krivičnu prijavu protiv sudija Ustavnog suda Srbije, jer nakon pet godina još uvek nije razmotrena inicijativa o oceni ustavnosti Zakona o privremenom umanjenju penzija, piše Politika.

Ovaj Zakon bio je na snazi od oktobra 2014. do 2018. godine, a početkom februara ove godine Udruženje je Ustavnom sudu uputilo dopis po treći put u kojem zahteva da im se jasno predoči da li je privremeno umanjenje penzija bilo zakonito.

U slučaju da su oštećeni, penzioneri bi znali da li imaju mogućnost i osnov da traže povraćaj novca do punog iznosa penzija.

S druge strane, Ustavni sud imao je rok da se izjasni do 15. aprila, ali do danas, odluka suda po tom pitanju nije donesena.


PROČITAJTE JOŠ:

Predsednik Udruženja sindikata penzionera, Miša Radović, kaže za Politiku da su penzije imovina penzionera kojih se oni neće odreći, te da po ko zna koji put ukazuju na neustavnost i nezakonitost tog zakona.

Kako Radović dalje objašnjava, svaki penzioner sa penzijom većom od 25.000 dinara pretrpeo je materijalnu štetu u visini od 2.000 do 7.000 evra bez kamate.Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara