Penzionerima se danas isplaćuje jednokratna pomoć od 5.0000 dinara

Isplata jednokratne pomoći penzionerima od po 5.000 dinara počeće danas, a novac će dobiti na isti način na koji primaju penziju - na kućnu adresu, ili preko šaltera pošte i tekućeg računa.

Pomoć će primiti svi penzioneri koji su 27. oktobra ove godine bili u "isplatnoj bazi" Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje, bilo da im je prebivalište u Srbiji ili inostranstvu. Za tu isplatu je namenjeno 8,85 milijardi dinara.

Jednokratnu socijalnu pomoć će primiti više od 1,75 miliona penzionera, a iz Fonda PIO ističu da će pomoć primiti i korisnici privremene naknade - invalidi druge i treće kategorije invalidnosti, kao i invalidna deca koja koriste privremenu naknadu Fonda.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Komentari (1)

  • Dr Miggyy

    Pet hiljade dinara penzionerima znači skoro kao sneg prošle godine. ΛV je od penzionera napravio dva ešalona, jedan kojim "okupirao" zemlju-janičari i glasaška mašina, a drugi koji izdržava prvog kao zamorčići i spašava Srbiju i ΛV zajedno, kojima se bezdušno otima penzija. Ove rezultate nije obećavao, obećao je još i stezanje kaiša i sada nema gde da se steže, jedino oko vrata još je preostalo. To je zaista ispunio. Prvi ešalon je prezadovoljan velikodušnom poklonjenim, ali samo dok ih prime. Da li u svetu u 21. veku ima ovakva ponižna i prostačka manipulacija sa penzionerima? Ima, samo u Srbiji u kojoj ne važe zakoni, uredbe i postulati, važi samo glas vladara. On ga ima energičan, brižan samo za sebe. Ešalon (onaj drugi, koji je zlostavljan) od sto hiljade penzionera ne može da spasi što jedan mangup smislio i upropastio, pod geslom Srbija to sam samo ja. Ko vas, bagro, još pita, pssst? On je zamrzao penzije, zamrzao je i život penzionera. Inflacija i troškovi života su premašili skoro 20% od uvođenja otimanja penzija krajem 2014. A penzija prvog ešalona penzionera porasće do 2018, za čitavih Vučevićevih od svega7,91%. To je vaša stvarnost ešaloni penzionera.