Petlja napravila priručnik za đake Mikropajton za mikrobit

Pixabay

Fondacija „Petlja“, u okviru projekta „Škole za 21. vek “,  izradila je priručnik Mikropajton za mikrobit koji je namenjen realizaciji projektne nastave u sedmom i osmom razredu osnovne škole, saopštio je Zavod za unapređivanje vaspitanja i obrazovanja.

Priručnik se oslanja na primenu Mikropajtona za upravljanje mikrobit uređajem i  sadrži detaljno objašnjene primere različite težine za izradu projekata koje učenici mogu da izrade zajedno sa nastavnicima. 

Kako se navodi, uz primere projekata dati su i dodatni resursi namenjeni učenicima koji žele dalje da istražuju i osmisle svoje samostalne projekte i iskažu kreativnost u upotrebi mikrobit uređaja.

Pored ovog priručnika, za nastavnike informatike i računarstva  biće organizovana i dvodnevna onlajn obuka za upotrebu mikrobita u projektnoj nastavi u sedmom i osmom razredu, o čemu će nastavnici biti naknadno obavešteni. Obuka je akreditovana u trajanju od 16 sati.

Projekat „Škole za 21 vek“ u koji su uključene sve osnovne škole u Republici Srbiji, partrnerski sprovode Britanski savet i Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, a finansira Vlada Velike Britanije.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara