Foto: Pexels

PKS poziva firme da se uključe u novi ciklus dualnog obrazovanja

Foto: Pexels
Privredna komora Srbije (PKS) pozvala je kompanije koje žele da se uključe u program dualnog obrazovanja u školskoj 2020/2021. godini da do 10. februara dostave Izjavu o spremnosti poslodavaca za uključivanje u dualno obrazovanje, kako bi mogla da utvrdi predlog liste profila prema potrebama privrede.

PKS navodi da će se u toku naredne dve nedelje u Beogradu organizovati sastanci sa privrednicima iz građevinarstva, saobraćaja i telekomunikacija i grafičke industrije, a da će u regionalnim privrednim komorama sastanci pokriti sve privredne sektore. 

"Na osnovu prikupljenih izjava kompanija, Komora će napraviti Predlog o potrebama privrede za budućim kadrovima i dostaviti ga Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. Na osnovu našeg predloga biće doneta odluka o strukturi upisa u srednje škole za dualni model obrazovanja – broju učenika i odeljenja za svaku opštinu i grad u Srbiji", objasnila je Mirjana Kovačević, rukovodilac Centra za edukaciju i dualno obrazovanje PKS.

Konačnu odluku će resorno ministarstvo doneti krajem aprila.

U školskoj 2019/2020. godini, dualni model primenjuje se u 72 škole i čak 880 kompanija, navodi se u saopštenju. 

Oko 6.100 učenika se u tekućoj školskoj godini školuje za jedan od 35 obrazovnih profila, a dualni sistem obrazovanja trenutno čini 10% ukupnog srednjeg stručnog obrazovanja.

Više detalja o konkursu, formulari i dokumentacija za zainteresovane kompanije dostupni su OVDE.

PROČITAJTE JOŠ:


pošaljite komentar

Nema komentara