Planira se rušenje upravne zgrade Beogradskog železničkog čvora u Prokopu

Foto: Wikimedia/ ProrokTarabic

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za rušenje poslovne zgrade Beogradskog železničkog čvora i raščišćavanje terena u Prokopu.

Procenjena vrednost javne nabavke nije navedena u tenderskoj dokumentaciji.

Upravna zgrada privremenog karaktera nalazi se u ulici Stevana Filipovića 45 u Beogradu. Ukupna površina objekta iznosi 786 m2. 

Rok za izvođenje radova je 45 dana. 

Prva linija metroa će zaobići i Prokop i Klinički centar

Firma koja bude odababrana treba da izradi projekat rušenja upravne zgrade, pribavi dozvolu za uklanjanje objekta, a potom i izvede radove na rušenju upravne zgrade.

Radovi obuhvataju i raščišćavanje terena , odvoženje građevinskog otpada na gradsku deponiju,  pripremu zemljišta za novu gradnju, kao i izradu geodetskog elaborata za sprovođenje promene u katastru nepokretnosti nakon izvršenog rušenja objekta.

Putovanje srpskom železnicom: Udobno i pomalo nostalgično iskustvo

Među uslovima je propisano da je ponuđač  u prethodne tri godine ostvario prihod od izvedenih radova na koje se ova javna nabavka odnosi (projektovanje i izvođenje radova), najmanje u visini od pet miliona dinara. 

Rok za podnošenje ponuda je 30. avgust, a kriterijum za odabir ponuđača biće cena. 

Javnost još čeka objavljivanje ugovora o izgradnji "Prokopa"

Na zgradu železničke stanice Prokop u Beogradu čeka se decenijama, a ona bi prema ranijoj proceni Gradskog zavoda za veštačenje, trebalo da košta 7,43 miliona evra. 

Kako su početkom godine naveli u kompaniji Railway City Beograd izgradnja stanične zgrade i otvorenog parkinga na Prokopu počeće na jesen i prva faza biće okončana do kraja 2022. 

Između Prokopa i Hajd parka u Beogradu potencijalno bio mogao da bude izgrađen i veliki stambeni kompleks i saobraćajnica. Velika saobraćajnica trebalo bi da poveže železničku stanicu sa centrom grada, navedeno je u planskoj dokumentaciji koja je stavljena na javni uvid sredinom maja.

Stara zgrada Glavne železničke stanice u Beogradu više nije u funkciji, pa putnici koriste nedovršenu stanicu na Prokopu.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

pošaljite komentar

Nema komentara

Prijavite se za njuzleter Nove ekonomije.

Ova stranica je zaštićena sa reCAPTCHA i primenjuju se Google Politika privatnosti i Uslovi korišćenja usluge

Nema pravih poslovnih i životnih odluka bez dobrih informacija.
Vaša email adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.