Nekadašnji Pazl grad FOTO: voždovac.rs

Počela izgradnja parkinga na mestu nekadašnjeg Pazl grada na Banjici

Nekadašnji Pazl grad FOTO: voždovac.rs

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić, predsednik Opštine Voždovac Aleksandar Savić i direktor JP„ Gradske pijace” Bojan Bajagić prisustvovali su danas početku radova na izgradnji parking prostora na mestu nekadašnjeg Pazl grada na Banjici.

- Izgradnja nova 72 parking mesta umnogome će rešiti probleme stanara sa parkiranjem iz pet solitera kod Banjičke pijace. Parking se pravi na prostoru gde je 2009. godine podignut bez i jedne dozvole bespravni objekat Pazl grad, za koji je potrošeno 350.000 evra – ukazao je Vesić.

On je podsetio da je Pazl grad srušen jer nije služio ničemu, dok se sada gradi parking namenjen stanovništvu koji tu živi.

– Uspeli smo da rešimo jedan od većih problema sa kojima se suočavaju građani u ovom delu grada, jer se na njihovom parkiralištu parkira i deo građana koji dolazi na Banjičku pijacu, koja se nalazi u neposrednoj blizini. Nadam se da ćemo izgradnjom dodatnih parkig-mesta ovaj problem rešiti – istakao je Vesić i zahvalio Opštini Voždovac koja je obezbedila 16 miliona dinara za taj projekat.

Vesić je istakao da će radovi trajati oko mesec dana, kao i da se u međuvremenu uređuju i delovi Banjičke pijace.

 - Trudićemo se da nađemo trajno rešenje i za rekonstrukciju Banjičke pijace, poput Paliluske, Kalenić ili Savsko-senjačke pijace – najavio je zamenik gradonačelnika.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara