Počeli zvanični razgovori misije MMF-a sa delegacijom Srbije

Foto: Nova ekonomija

Zvanični razgovori predstavnika Srbije s misijom Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) počeli su danas video sastankom, koji je bio posvećen monetarnoj politici i finansijskom sistemu, navodi se u saopštenju.

Razgovori koji su danas počeli, odvijaju se u okviru konsultacija po članu IV Statuta Međunarodnog monetarnog fonda i trajaće do 23. aprila.

Tokom misije biće razmotrena aktuelna fiskalna, monetarna i ukupna makroekonomska kretanja u kontekstu pandemije.

Pored toga, konsultacije po članu IV Statuta MMF-a podrazumevaju i sveobuhvatnu analizu makroekonomskog okvira u kojem se sprovode politike, kao i izgleda za dalji rast.

"Istovremeno, ovom prilikom započeće i razgovori o osnovama novog ekonomskog programa koji bi MMF podržao nefinansijskim, savetodavnim aranžmanom. S obzirom na snažan napredak koji je Srbija ostvarila u prethodnih osam godina, novi aranžman biće fokusiran na očuvanje postignutog i podršku nastavku sprovođenja strukturnih reformi na putu trasiranog snažnijeg i održivog privrednog rasta", navodi se u saopštenju.

Redovne konsultacije po članu IV Statuta obavljaju se sa svim zemljama članicama u okviru nadzorne funkcije MMF-a, a prethodne konsultacije sa Srbijom obavljene su sredinom 2019. godine.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

pošaljite komentar

Nema komentara