Počeli zvanični razgovori predstavnika Srbije i MMF

Plenarnim sastankom u Narodnoj banci Srbije počeli su zvanični razgovori predstavnika Srbije i misije Međunarodnog monetarnog fonda.

Delegaciju Srbije na Plenarnom sastanku predvodila je guverner Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković, koja predstavlja Srbiju u MMF-u, a u razgovorima je učestvovao i ministar finansija Dušan Vujović, navodi se u saopštenju srpske centralne banke.

Misija MMF-a, koju predvodi Džejms Ruf, boravi u Beogradu od 8. do 16. marta, a tokom razgovora biće sumirani postignuti rezultati nedavno završenog aranžmana Srbije sa MMF-om i sagledana najnovija makroekonomska i fiskalna kretanja.

Imajući u vidu da su sprovođenjem dogovorenog ekonomskog programa u prethodne tri godine, koji je bio podržan stand-by aranžmanom iz predostrožnosti, ostvareni ciljevi u postizanju makroekonomske ravnoteže i stabilnosti javnih finansija, kao i sprovođenju reformi u finansijskom sektoru, ovom prilikom razgovori će se voditi o prioritetima ekonomske politike u narednom periodu, kojima bi se učvrstili postignuti rezultati i obezbedio dugoročan i održiv privredni rast, navodi NBS.

Biće reči o merama ekonomske politike, institucionalnim i strukturnim reformama koje treba sprovoditi, kao i o modalitetima buduće saradnje Srbije sa MMF-om.

Ministar finansija Dušan Vujović izjavio je na Kopaonik biznis forumu prošle nedelje da smatra da bi Srbija trebalo da sklopi novi aranžman sa MMF-om, ali bez finansijske podrške.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara