FOTO: Wikipedia

Počelo jesenje zasedanje Skupštine Srbije

FOTO: Wikipedia

Skupština danas počela redovno jesenje zasedanja, uz intoniranje državne himne i postrojavanje Garde Vojske Srbije ispred Doma Narodne skupštine.

Na prvoj sednici razmatraće se izmene i dopune Zakona o zaštiti životne sredine i više međudržavnih sporazuma.Poslanike će dočekati ispred Doma Narodne skupštine počasna grada, a na počeku sednice koja je zakazana za 10 sati, intoniraće se himna.

Redovno jesenje zasednje počinje prvog radnog dana u oktobru i ne može trajati duže od 90 dana. 

Na dnevnom redu prve sednice je i Sporazum vlada Srbije i Hrvatske o saradnji u oblasti zaštite životne sredine i očuvanja prirode i Sporazuma o očuvanju afričko-evroazijskih migratornih ptica vodenih staništa. 

Razmatraće se potvrđivanje Protokola o održivom transportu uz Okvirnu konvenciju o zaštiti i održivom razvoju Karpata, kao i Sporazuma o očuvanju populacija slepih miševa u Evropi, koje je podnela Vlada Srbije. 

Na dnevnom redu je i Predlog odluke o prestanku funkcije predsednika Osnovnog suda u Somboru, koji je podneo Odbor za pravosuđe, državnu upravu i lokalnu samoupravu kao i utvrđivanje sastava stalnih delegacija Skupštine Srbije u međunarodnim parlamentarnim institucijama. 

Na dnevnom redu je izbor članova i zamenika članova odbora Skupštine Srbije, koje su podnele poslaničke grupe Srpske radikalne stranke, Socijaldemokratske partije Srbije i Dosta je bilo.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara