Počeo prelazak na novi model fiskalizacije

Foto: Pixabay

Od prvog dana novembra, do 30. aprila 2022. godine trajaće prelazak na novi model fiskalizacije, podseća Ministarstvo finansija. Država je za to predvidela i posebne subvencije, za koje mogu da se prijave svi fiskalni obveznici.

"Poreska uprava već je odobrila prve elemente fiskalnog uređaja, koji su spremni za tržište. Očekujemo da već u narednim danima prvi obveznici pređu na novi model, s obzirom na to da je uveliko u toku i prijava za lokacije i za subvencije putem portala Poreske uprave ePorezi", rekao je ministar finansija Siniša Mali.

On smatra da će novi model fiskalizacije biti od neprocenjivog značaja u borbi protiv sive ekonomije, kao i da će korist od toga imati celo društvo. Mali je rekao i da poreski obveznici neće imati trošak prelaska na novi model, jer je država obezbedila šest milijardi dinara za subvencije.

Prijava za te subvencije trajaće od 31. januara 2022. godine na portalu Poreske uprave ePorezi.

Da bi se prijavili za subvencije poreski obveznici prvo treba, ako to nisu uradili, da prijave podatke o lokacijama prodajnih objekata. Oni to treba da urade putem portala Poreske uprave ePorezi. Nakon što prijave lokacije, poreski obveznici se mogu prijaviti za subvencije države.

O detaljima tih subvenicija, kao i ko za njih može da se prijavi opširnije na sledećem LINKU.

Počinje prijava za subvencije fiskalnim obveznicima

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

pošaljite komentar

Nema komentara

Prijavite se za njuzleter Nove ekonomije.

Ova stranica je zaštićena sa reCAPTCHA i primenjuju se Google Politika privatnosti i Uslovi korišćenja usluge

Nema pravih poslovnih i životnih odluka bez dobrih informacija.
Vaša email adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.