FOTO: Naučno tehnološki park

Počeo program podrške za tehnološke inovacije u sportu

FOTO: Naučno tehnološki park

Program za podršku startapima koji razvijaju nova tehnološka rešenja u sportu počeo je danas u Beogradu održavanjem Colosseum Sports Tech Summit-a.

Više od 30 vodećih međunarodnih i lokalnih eksperata, sportista i inovatora diskutovali su o izazovima i prilikama u novom sportskom okruženju i ukazali na primere uspešnih inovacija, a svim startap timovima i kompanijama koji imaju ideju kako da inoviraju u ovoj oblasti upućen je poziv da se prijave za učešće na programu do 26. maja.

"Tehnološke inovacije su danas glavni pokretači promena u industriji sporta - tehnologija pomaže sportistima da pomeraju lestvice svojih mogućnosti, razviju efikasnije metode za pripremu i  oporavak i postižu bolje rezultate”, saopšteno je nakon samita.

Zahvaljujući novim tehnološkim rešenjima transformisan je i način emitovanja sportskih sadržaja i uključenost gledalaca, rastuća gejming industrija otvorila je potpuno novu dimenziju sporta, a inovacije bi mogle da odigraju i ključnu ulogu za buduće uspehe Srbije kao "sportske nacije”, dodaje se u saopštenju.

PROČITAJTE JOŠ:

Za najbolje uvek ima mesta

 

Gajimo mlade, pametne i hrabre

Program sprovodi Naučno-tehnološki park Beograd u saradnji sa izraelskom organizacijom Colosseum Sport.

Njegov cilj, kako se navodi, je da poveže sportsku zajednicu sa inovatorima kako bi se unapredila iskustva i ubrzala primena tehnoloških rešenja, a startapima u ranoj fazi razvoja obezbedila podrška za dalji razvoj njihovih ideja u ovoj oblasti.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara