Ilustracija FOTO: Pexels

Počeo treći krug prekvalifikacija za rad u IT sektoru

Ilustracija FOTO: Pexels
Više od 400 ljudi započelo je obuke prekvalifikacije za rad u IT sektoru u okviru trećeg kruga programa koji organizuju Kancelarija za Informacione tehnologije i elektronsku upravu Vlade Srbije u partnerstvu sa Programom Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP).

Kako se navodi u saopštenju, treći krug obuke biće organizovan za zaposlene kandidate, koji žele da promene karijeru i zaposle se u IT sektoru.

U ovom krugu prijavljeno je ukupno 4.000 kandidata, testirano 2.000 njih, a najboljih 411 dobilo je priliku da pohađa obuke koje će se vršiti u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu, Valjevu i Čačku.

U Beogradu, na Fakultetu organizacionih nauka, Matematičkom fakultetu i Elektrotehničkom fakultetu obuke će pohađati 180 polaznika (po 60 na svakom), a u Novom Sadu 40 polaznika u Vojvođanskom IKT klasteru i 40 program JISA (Smart d.o.o.). U Nišu će Elektronski fakultet pohađati 40 polaznika, a Matematički institut SANU njih 34. Visoka tehnička škola strukovnih studija u Kragujevcu primila je 17 polaznika, Poslovni inkubator u Valjevu 20 i Fakultet tehničkih nauka iz Čačka 40 njih, navodi Kancelarija za informacione tehnologije i e upravu.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara