FOTO: Youtube screenshot

Počinje Buregdžijada, pravi se burek prečnika dva metra

FOTO: Youtube screenshot

Posle dve godine pauze, popularna niška "Buregdžijada" ponovo će biti održana od 16.do 19.avgusta na keju kod Oficirskog doma. Tokom četiri dana manifestacije najbolji pekari će se takmičiti u pripremanju najukusnijeg niškog bureka a posle sedam godina opet će biti napravljen i džinovski burek prečnika dva metra koji će biti podeljen posetiocima.

Organizator ovogodišnje gastro-manifestacije je udruženje Unija pekara, uz pomoć Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacije, Gradske opštine Medijana, Kancelarije za mlade i Turističke organizacije Niš.

U TON navode da se manifestacija organizuje u cilju promocije gastro - turizma Niša kao grada sa meraklijskim duhom „juga“, dobrom hranom i domaćim specijalitetima.

- Kada kažete Niš, odmah pomislite i na niški burek koji se u Nišu sprema od 1498.godine. Ova manifestacija ima za cilj da promoviše "tradicionalni niški doručak" koji pamte brojni posetioci našeg grada. Niš ove godine posvećuje nekoliko dana promociji i uživanju u ovom izuzetnom jelu, i tokom trajanja "Dana bureka", na jednom mestu možete probati najbolji burek koji nude vodeći niški proizvođači bureka. Pored niških učesnika u takmićenju pripremanja bureka ove godine biće učesnika zanatskih pekara i iz Grčke, Bugarske i Makedonije, kaže direktor Turističke organizacije Niša Uroš Parlić.

Svečano otvaranje manifestacije najavljeno je za četvrtak u 21 čas nakon čega će nastupiti “Generacija 5” i Đorđe David.

U petak od 21 do 21.30 časova najavljena je degustacija džinovskog bureka a u subotu u istom terminu, takmičenje u pripremanju najboljeg niškog bureka.

U nedelju je od 21 do 23 časova koncert grupe “La kampanela” i zatvaranje manifestacije.

U Muzičkom program tokom četiri dana nastupaće i bend iz Grčke “Oktava”, muzičar iz Niša Đorđe Denić i kuturno umetnički ansambli.

Manifestacija će biti otvorena u četvrtak od 18 do 24 časa a u od petka do nedelje od 8 do 24 časa.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara