FOTO: Aleksandr Petukhov/Wikipedia

Pobednika rekonstruiše firma koja gradi gondolu na Kalemedanu

FOTO: Aleksandr Petukhov/Wikipedia

 

Kompanija Koto d.o.o, koja je dobila posao rekonstrukcije spomenika „Pobednik" na Kalemegdanu za 22 miliona dinara, takođe je jedna od firmi kojim je poverena izgradnja kontroverzne gondole na beogradskoj tvrđavi.

Direktorka Zavoda za zaštitu spomenika kulture Olivera Vučković rekla je za Novosti da je ugovor o rekonstrukciji „Pobednika" potpisan sa Koto d.o.o. i PR umetničkom radionicom "Kuzman".

Izvođači radova izabrani su u pregovaračkom postupku sa objavljivanjem poziva za podnošenje ponuda, a Koto i „Kuzman" su jedini kojima je upućen poziv da podnesu ponude.

Ova grupa ponuđača ponudila je cenu od oko 22 miliona dinara, što je samo malo ispod procenjene vrednosti jane nabavke. Ugovor je potpisan u ponedeljak, 29. jula.

Firma Koto d.o.o. takođe je jedna od četiri kompanije koje su u decembru prošle godine angažovane za izgradnju gondole na Kalemegdanu.

Ovaj posao vredan skoro 1,8 milijardi dinara dobila je grupa koju čine kompanije Leitner iz Italije i Koto, Elkoms i Del Ing iz Srbije.

Najava izgradnja gondole na Kalemegdanu izazvala je negodovanje dela javnosti i stručnjaka zbog potencijalnog štetnog uticaja na samu tvrđavu, ali i na prirodu.

Arhitekta i samostalna narodna poslanica Sonja Pavlović izjavila je u junu za Novu ekonomiju da zbog ovog projekta Kalemegdan možda ne bude uvršten na listu UNESCO.

PROČITAJTE JOŠ:

UNESCO možda odbije Kalemegdan zbog gondole

Incidenti na javnoj raspravi o izgradnji gondole u Beogradu

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara