Marko Čadež i Nebojša Stefanović FOTO:NesaStefanovic

Nebojša Stefanović:

Podneto 11 prijava za 21 krivično delo pranja novca

Marko Čadež i Nebojša Stefanović FOTO:NesaStefanovic

Za prvih osam meseci ove godine podneto je 11 krivičnih prijava za 21 krivično delo pranja novca, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

Ministar Stefanović je u Privrednoj komori Srbije zajedno sa predsednikom Komore Markom Čadežom prisustvovao predstavljanju dokumenta o proceni rizika od pranja novca i finansiranju terorizma, gde je istakao da je Srbija uskladila svoje standarde sa međunarodnim standardima u borbi protiv pranja novca.

"Danas predstavljamo dokument koji je pokazao da je Srbija ne samo posvećena i voljna da se bori protiv pranja novca i potencijalnog finansiranja terorizma, već da je spremna da u tu borbu uključi i privatni sektor", rekao je Stefanović.

On je istakao da je u interesu države da naša zemlja bude prepoznata kao zemlja u kojoj se ne može prati nikakv prljav novac.

Napredak u borbi protiv pranja novca

Čadež je ukazao da Srbija u borbi sprečavanja pranja novca i finansijskog terorizma mnogo napredovala, a da je zasluga što je u donošenju dokumenta o Proceni sprečavanja pranja novca bio uključen i privatni sektor.

 

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara