Pokrenut postupak da aerodrom Ponikve kod Užica postane vlasništvo države

Užička skupština, u kojoj većinu ima SNS sa svojim koalicionim partnerima, odlučila je na jučerašnjoj sednici da pokrene postupak kojim će JP Aerodrom Ponikve, kod Užica, postati vlasništvo države.  

Ta odluka predstavlja početak procesa koji Grad Užice koordinisano, sa Vladom Republike Srbije i Ministarstvom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture,partnerski sprovodi sa ciljem daljeg razvoja aerodroma i njegovog stavljanja u funkciju razvoja turizma i privrede Zlatiborskog okruga, saopštila je gradska uprava.


"U skladu sa definisanom strategijom razvoja avio-saobraćaja na nivou države Aerodrom Ponikve će, uz podršku Vlade Republike Srbije, a u skladu sa planiranom dinamikom realizacije investicija u narednom periodu, obezbediti preduslove za uspostavljanje avio-saobraćaja za sve vrste vazduhoplova",navode.

Dodaju i da "pozitivni primeri transformacija aerodroma u Nišu, a od skoro i u Kraljevu, predstavljaju potvrdu spremnosti Vlade da u svim delovima naše zemlje stvori uslove za razvoj avio-saobraćaja". 

"Nakon izgradnje ključnih putnih koridora kroz našu regiju, stavljanje aerodroma u punu funkciju učinilo  bi ovu regiju potpuno  saobraćajno povezanom i zaokruženom celinom", zaključuje se u saopštenju.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara