Pokret slobodnih građana traži smenu Aleksandra Vulina

Pokret slobodnih građana (PSG) zatražio je smenu ministra odbrane Aleksandra Vulina zbog dve nesreće u fabrici Milan Blagojević u Lučanima, u kojima su dva radnika preminula, a dvojica povređena.

Smena Vulina je zatražena od predsednice Vlade Ane Brnabić i Narodne skupštine uz obrazloženje da su se u roku od 20 dana desile dve nesreće u istoj fabrici i da je "potrebna da u budućnosti ne bi bilo još više žrtava".

"Smrt dvojice radnika i još dvojica povređenih u fabrici Milan Blagojević u razmaku od 20 dana, na najtragičniji način govore o sistemskom odnosu prema radnicima u namenskoj industriji sektora odbrane", naveo je PSG.

Taj pokret koji predvodi Saša Janković je u saopštenju ukazao da taj sektor "duže od pola decenije vode kadrovi koalicije Srpske napredne stranke – od Aleksandra Vučića do Aleksandra Vulina".

"Podsećamo da je posle smrti dvojice radnika pre samo 20 dana Vulin posetio fabriku u Lučanima i uverio se, kako je saopšteno, "kako se na pravi način vodi računa o bezbednosti zaposlenih", naveo je PSG.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara